The adventure of a lifetime

Touareg Trail gick av stapeln den 1 - 30 november 2008. Vi körde vår 2CV från Brussel till Benin i Afrika, totalt 907 mil.
Vi var 25 team som forcerade sand, berg och djungel med våra bilar..
Vår blogg tar dig med hela resan - från ett kallt garagegolv i februari 2008 till en varm västafrikansk vind i november samma år. Följ med!

Ett gott syfte
Som deltagare i Touareg trail ombads vi stödja en hjälporganisation. Vi har lämnat vårt bidrag till Röda Korset i Benin och Trees for Travel i Mali!

Tack till alla som sponsrat!




2008-05-11

Möte med organisatören


Lite blygt nästan som i småskolan närmade vi oss Touareg Trails monter. Tänk om vi möttes av människor som inte verkade seriösa och trovärdiga. Vi känner ett ansvar gentemot våra sponsorer och det vore hemskt om vi inte fick förtroende för arrangören.
Allt var lugnt. Trevliga och kompetenta människor tog sig an oss. Gert Duson är huvudansvarig och när Albin presenterade sig sken han upp. Fattade Albins händer och hälsade oss hjärtligt välkomna. Vi hade skrivit ned 30 frågor, minst och fick all tid vi ville att ställa dem. Många frågetecken rätades ut.
Vi hade med oss bilder för att slippa den obligatoriska besiktningen fem veckor före start. Vi var osäkra på om det skulle räcka. Här ser ni chefsmekanikern Frank ta del av Albins arbete. Han nickade och sa yes, yes, yes hela tiden. Gert Duson stod bakom och jag kunde följa hans imponerade blick. När bilderna var förevisade sa Frank att det absolut inte behövdes någon förhandsvisning. Bilen är alltså redan klar för start. Gert Duson undslapp sig ett "a proper rally car".
Nöjd över beskedet började vi fundera på hur vi skulle lägga upp transporten av bilen till Belgien och när vi skall göra det. Vi fick vi reda på att det finns möjlighet att parkera bilen hos nämde Frank. Han har i sin ägo cirka 800 2CV över hela Belgien så det fanns plats för vår bil också. Den 20-21 september hålls ett förberedande möte med alla deltagare och åtminstone en av oss bör närvara. Här ska vi drillas i användandet av GPS, testköra, navigera och få många tips.
Till mötet kommer de som varit med 2007 och säkert kan vi få praktiska idéer och svar på stort och smått. Målsättningen är att vi åker båda.
Vi träffade 2007 års vinnare av Touareg Trail. En engelsk tjej som förutom allt annat fantastiskt hon gjort finansierat sina studier genom att köpa gamla rishögar, renovera och sälja. Hennes specialitet var 2CV. Jag sade inget om mina "mekakunskaper" och tänkte tyst på den gången när jag först fick spärrnyckeln i min hand att gå åt rätt håll. Det sitter inte i ryggraden ännu.....
//Pia

Inga kommentarer: