The adventure of a lifetime

Touareg Trail gick av stapeln den 1 - 30 november 2008. Vi körde vår 2CV från Brussel till Benin i Afrika, totalt 907 mil.
Vi var 25 team som forcerade sand, berg och djungel med våra bilar..
Vår blogg tar dig med hela resan - från ett kallt garagegolv i februari 2008 till en varm västafrikansk vind i november samma år. Följ med!

Ett gott syfte
Som deltagare i Touareg trail ombads vi stödja en hjälporganisation. Vi har lämnat vårt bidrag till Röda Korset i Benin och Trees for Travel i Mali!

Tack till alla som sponsrat!




2008-02-05

Premiärblogg

Låt oss först reda ut begreppen. Albin har befunnit sig i garaget sedan december månad. Han har förankrat 80% tjänstgöringstid med sin arbetsgivare (self-employed he is) och fusktränar på att vara "ledig" en dag i veckan. Fredagen viger han åt vårt gemensamma projekt afrikabilen. Parallellt med det arbetar han med "finbilen". Den har släppt till sin kaross till afrikabilen och afrikabilen har motvilligt skilts från sitt underrede, som nu befinner sig som stöd under finbilens kaross. Är ni med? Huruvida övriga delar sitter på den ena eller den andra bilen kan jag inte redogöra för, men finbilen, en Charleston grå, börjar ta form ordentligt.

Jag insåg mycket tidigt att vår relation var på väg in i en ny fas och tillgrep det halmstrå som stod att finna. Det vajade i vinden långsamt och övertydligt. Det tycktes hypnotisera mig och jag såg svaret skrivet i bokstäver stora och röda. "Du är intresserad av motorer och vill gärna lära dig att meka". "Du vill väldigt gärna stå i ett kallt garage och dela svordomar med din man". "Du är en naturbegåvning och snart mycket snart kommer Du att se skillnad på en motviktsdämpare och en startmotor". Knäpp, knäpp och så var hypnosen borta.

Inga kommentarer: