The adventure of a lifetime

Touareg Trail gick av stapeln den 1 - 30 november 2008. Vi körde vår 2CV från Brussel till Benin i Afrika, totalt 907 mil.
Vi var 25 team som forcerade sand, berg och djungel med våra bilar..
Vår blogg tar dig med hela resan - från ett kallt garagegolv i februari 2008 till en varm västafrikansk vind i november samma år. Följ med!

Ett gott syfte
Som deltagare i Touareg trail ombads vi stödja en hjälporganisation. Vi har lämnat vårt bidrag till Röda Korset i Benin och Trees for Travel i Mali!

Tack till alla som sponsrat!




2008-06-08

Nytt avgassystem


Bilderna visar det nyinförskaffade extraktorröret (som påstås ge 10% bättre effekt) inhandlat i Dunkirke. Vad försäljaren inte sa, var att anslutningen till befintligt avgasrör behövde vara 38 mm i diameter. Det fick till följd att jag fick tillverka ett helt nytt system med ljuddämpare och allt annat som hör till.
Själva ljudämparen består av ett perforerat 40 rör och jag fyllde det med speciell fiber som tål värme. Mina "racerkompisar" är vana vid att tillverka ljuddämpare och dom delade generöst med sig av sin fiber. Slutliga diametern blev 80 mm. Ljudet är betydligt kraftigare än standard, men ändå håller det en hyfsad decibell.
//Albin
Whilst in Dunkirke I purchased an extractor manifold which they say should improve the performance by about 10% (the future will tell). What they didn't say was that you need a new exhaust with 38mm dia tube to match, so I had to manufacture my own.

Inga kommentarer: