The adventure of a lifetime

Touareg Trail gick av stapeln den 1 - 30 november 2008. Vi körde vår 2CV från Brussel till Benin i Afrika, totalt 907 mil.
Vi var 25 team som forcerade sand, berg och djungel med våra bilar..
Vår blogg tar dig med hela resan - från ett kallt garagegolv i februari 2008 till en varm västafrikansk vind i november samma år. Följ med!

Ett gott syfte
Som deltagare i Touareg trail ombads vi stödja en hjälporganisation. Vi har lämnat vårt bidrag till Röda Korset i Benin och Trees for Travel i Mali!

Tack till alla som sponsrat!




2008-06-03

Än lever bloggen!

Efter Tjolöholmshelgen landade vi i ett veritabelt kaos. Projektet med utställningen var i hamn. Solen strålade och träffade alla, sedan många veckor, outforskade hörn i vår enkla boning.

Lap-topen åkte in i skamvrån och har inte fått någon uppmärksamhet på över två veckor. Istället har vi putsat fönster, planterat blommor, kantskuret rabatter, sugit in gigantiska dammråttor med ett effektfullt slurpande ljud, i dammsugaren. Idag kommer mamma Maud - en av våra sponsorer och tillika Albins svärmor. Hon kommer att njuta av dotterns välskötta hem. Klappa Albin på handen och ge honom en eloge för att han fått ordning på mig…..

Jag ville så gärna hämta mamma i Afrikabilen när hon anländer Kungsbacka station idag, men Albin påminde mig om bredden på ”rallystolarna” och vikten av att kunna spänna fast säkerhetsbältet runt svärmors fylliga barm. Fyrpunktsbältena, menade han, var svårjusterade och kanske skulle hon bättre uppskatta att glida ned på det svala sätet i vårt gråa lyxåk – så får det blir.

Inom några dagar publicera vi bilder på det nya av avgassystemet, som specialanpassats för afrikabilen.

Bilder från Tjolöholm kommer också under veckan. //Pia

Inga kommentarer: