The adventure of a lifetime

Touareg Trail gick av stapeln den 1 - 30 november 2008. Vi körde vår 2CV från Brussel till Benin i Afrika, totalt 907 mil.
Vi var 25 team som forcerade sand, berg och djungel med våra bilar..
Vår blogg tar dig med hela resan - från ett kallt garagegolv i februari 2008 till en varm västafrikansk vind i november samma år. Följ med!

Ett gott syfte
Som deltagare i Touareg trail ombads vi stödja en hjälporganisation. Vi har lämnat vårt bidrag till Röda Korset i Benin och Trees for Travel i Mali!

Tack till alla som sponsrat!




2008-09-24

Affe på väg söderut


Albins pick-up drog trailern över rampen och Affe gungade mjukt från sida till sida. Kajpersonalen vinkade in oss och vi fick plats bland de stora grabbarna. Det känns märkligt att vi nu ska skiljas från bilen. Den 30 oktober blir det kärt återseende.
Allting har löst sig så bra och som vanligt med vänliga människors hjälp. Trailern har vi fått låna av Kent Hellqvist. Normalt sett lastar den en Super 7 när "smörgåsnisse" åker på tävlingar och kör riktigt fort och det med bravur.
Efter en bekväm natt i kupén på Stena Lines färja körde vi från Kiel ned till Brüssel. Köerna i Holland gjorde ankomsten till "mellanmålet" avsevärt senare än vi tänkt.
Vänninan Christina har ett stort hjärta. Hon och maken Kai bor i Waterloo och de upplåter del i förråd till vårt bagage. Vi svängde in på en smal gata, efter mörkrets inbrott och fick snart lära oss ett och annat om belgisk bilkörartradition.
Låt oss uttrycka saken som så;
I Belgien lär du aldrig stöta på problemet där två personer välvilligt står och vinkar fram varandra och att ingen av dem kör!
I den sena timman tog Christina och Kai emot. Vi stuvade in vår packning som nu skall ligga till sig en månad. Kai och Albin fann varandra över en Lotus Elisce och än en gång slog det mig att bilintresset är en underbar källa till kommunikation och samförstånd.
Jag fick en varm kram av Christina och ett löfte om att hon hämtar oss på flygplatsen i Brüssel när vi kommer tillbaka i slutet av oktober - inför starten den första november. När jag skriver de orden drar det ihop sig i magen, en trivsam kittling. Nu känns det overkligt nära - 37 dagar kvar.
Tack Kent, Kai och Stintan för er hjälp!



After many months of preparing and swearing we are on our way to Belgium for our final briefing and information meeting in Ronse. There we will also meet all the other fellow team mates for the first time. In addition to this ,there will also be fellow team mates from the previous years to chat with and perhaps come with some good advice. // Albin

Inga kommentarer: