The adventure of a lifetime

Touareg Trail gick av stapeln den 1 - 30 november 2008. Vi körde vår 2CV från Brussel till Benin i Afrika, totalt 907 mil.
Vi var 25 team som forcerade sand, berg och djungel med våra bilar..
Vår blogg tar dig med hela resan - från ett kallt garagegolv i februari 2008 till en varm västafrikansk vind i november samma år. Följ med!

Ett gott syfte
Som deltagare i Touareg trail ombads vi stödja en hjälporganisation. Vi har lämnat vårt bidrag till Röda Korset i Benin och Trees for Travel i Mali!

Tack till alla som sponsrat!




2008-03-10

Progress



I förgrunden ser du vår "finbil" som nu är på god väg att bli en hel bil igen.

På Afrikabilen har chassit, karossen och motorn blivit ett som du ser på första bilden.

Ett av kraven från tävlingsledningen är ett starkt signalhorn. Batteriets fick lämna sin plats för tutan med stort T och fick sitt nya hem under passagerarstolen. Jag har bytt ut standardbatteriet mot ett 30 Amp, som används i många tävlingsbilar. Vikten är 3 kg lägre än ett vanligt plus att viktplaceringen blir mer fördelaktigt då det hamnar lägre. Det finns ingen syra i batterit. Det innehåller sk gel och en stor fördel är att det inte blir någon avdunstning eller risk för syraläckage. På samma bild ser du också en extra oljekyl som är fastsatt bakom behållaren för spolarvätska.

Gamla instrumentbrädan fick ge vika för en hemmagjord förenklad modell. Vi har satt dit större varningslampor för oljetryck för att lättare upptäcka skenet i starkt solljus. Vi har också monterat dammtäta vippknappar för tändningen och bränslepumpen. Den mekaniska pumpen är utbytt mot en elektrisk. Den mekaniska får följa med i en plastpåse och tjäna som reserv om det krisar. Vi har också tagit bort rattlåset och startnyckeln för att eliminera risken för krångel på resan. Den finkorniga sanden tror vi kan bli ett bekymmer och vi gör allt för att slippa onödiga problem. Vi har löst det med en dammskyddad tryckknapp för Start.


The strong signal horn replaces the battery which has found a new home under the passenger seat, the start key and steering wheel lock have also been removed so as lost keys and clogged up locks with fine sand don`t cause any unnecessary frustration.

Inga kommentarer: