The adventure of a lifetime

Touareg Trail gick av stapeln den 1 - 30 november 2008. Vi körde vår 2CV från Brussel till Benin i Afrika, totalt 907 mil.
Vi var 25 team som forcerade sand, berg och djungel med våra bilar..
Vår blogg tar dig med hela resan - från ett kallt garagegolv i februari 2008 till en varm västafrikansk vind i november samma år. Följ med!

Ett gott syfte
Som deltagare i Touareg trail ombads vi stödja en hjälporganisation. Vi har lämnat vårt bidrag till Röda Korset i Benin och Trees for Travel i Mali!

Tack till alla som sponsrat!




2008-04-08

Tackräcke med dubbelfunktion

Takräcket är specialbyggt så att vi kan öppna halva taket för solinsläpp. Räcket har två funktioner för vår del. I bakkant monteras två extralampor. Materialet är aluminium och måttet 16 x 1,5 mm.
På vår resa behöver vi kallt vatten och för att kyla det samt att ladda batterier till kamera och dylikt behövs ström. Vi har haft kontakt med ett företag i Stockholm som säljer solceller till stora anläggningar i Sverige. Genom dem har vi beställt en anläggning som ger 55 W. När solcellspanelen kommer ska den monteras på räcket och vi blir "självförsörjande".
//Albin

Roof rack I also made of aluminium tube,which will enable us to mount extra high rear lights and sand ladders, and last but not least a sun cell which will generate 55w which enables us to charge our lap top hopfully so as we can blogg our journey.

Inga kommentarer: