The adventure of a lifetime

Touareg Trail gick av stapeln den 1 - 30 november 2008. Vi körde vår 2CV från Brussel till Benin i Afrika, totalt 907 mil.
Vi var 25 team som forcerade sand, berg och djungel med våra bilar..
Vår blogg tar dig med hela resan - från ett kallt garagegolv i februari 2008 till en varm västafrikansk vind i november samma år. Följ med!

Ett gott syfte
Som deltagare i Touareg trail ombads vi stödja en hjälporganisation. Vi har lämnat vårt bidrag till Röda Korset i Benin och Trees for Travel i Mali!

Tack till alla som sponsrat!




2008-11-30











2008-11-27
5 km utanför Grand Popo samlas Touaregs tävlande. Vi har genomfört vår resa och den stora finalen står för dörren. Många är trötta. Alla är skitiga. Kläder och bilar luktar illa. Vi svettas och snart mycket snart får vi duscha och vila.

En banderoll är knuten över vägen, Den aviserar vår ankomst ”Touareg trail 2008”. Vi väntar in alla bilar. En fyrhjulsdriven Zebra kommer med Iskall öl och Coca cola. Klockan är 11.00.

Vi vecklar ut den svenska flaggan. Den vajar i den Afrikanska vinden. Spänning och förväntan ligger luften.

Kolonnen är bildad. 24 2CV passerar banderollen ”Touareg trail 5 km”, Flaggor vajar, tutor och trumpeter ljuder. Ballonger fladdrar i vinden. Albin kör. Jag står i luckan och håller vår svenska flagga i ett stadigt grepp och så gråter jag, förstås. Albin är rörd. Tittar upp mot mig och ler. We did it!

Den stensatta Avenyen löper parallellt med ett led av palmer gränsade mot den skummande Atlanten. Efter drygt 900 mil har vi nått vårt mål. Borgmästaren, turistchefen, Röda korset med fler är på plats. De hälsar oss välkomna. En massiv känsla av samhörighet infinner sig. Resan är slut. Hud pärlar av svett. Många gråter. I en orgie av blöta kramar och kindpussar gratulerar vi varandra. ”Congratulations we made it”.

Efter tal, tack, bug och bock drar vi vidare. Effektfullt parkeras alla bilar på strandkanten. On the house serveras iskalla drinkar i urgröpta cocosnötter. Ett gemensamt dopp i havet – alla på en gång. Vila, middag, uppträdanden, vajande palmer, pool. Livet är en fest!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hello Pia & Albin!
once again thank you for the nice pictures and stories!!! We don 't speak Swedish but with the help of a good internet-translator we could follow your adventure very well.
Best regards from Belgium
Peter & Ria "GeOpus '06" ;-)

Anonym sa...

GRATTIS!!!
Lätt som en plätt de där... ska ni köra hem nu? ;)

Vilket äventyr och vad kul det var att följa bloggen. Vi har kollat nästan varje dag. Hur gick det med/i tävlingen?
God jul och gott nytt år
önskar
Cai och Christina

Anonym sa...

Välkomna hem!! vilket äventyr och gott att allt gått så bra, ska bli kul att höra med egna öron er berättelse, kanske samlar ni nära och avlägsna till en liten Beninkväll? Rusha nu inte in allt för fort i vardagen utan sug på karamellen läääänge!!
Kram från Vieka